edyta337

edyta337

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 231]

Jajka faszerowane awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka faszerowane awokado, papryką czerwoną, pomidorem oraz cebulą czerwoną. To szybki i prosty przepis na przystawkę .

Jajka faszerowane awokado Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane awokado

 

  • 1. 4 jajka
  • 2. 1 dojrzałe awokado
  • 3. 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 4. 1 łyżka posiekanej papryki czerwonej
  • 5. 1,5 łyżki posiekanego pomidora
  • 6. 1 łyżka posiekanej czerwonej cebuli
  • 7. Posiekana natka pietruszki do smaku.
  • 8. Sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane awokado
1. Jajka gotujemy na twardo.

2. Drobno siekamy paprykę, cebulę czerwoną, pietruszkę oraz pomidora.

3. Wkładamy do miseczki awokado, rozgniatamy widelcem i dodajemy kilka kropel soku z cytryny.

4. Ostudzone i obrane ze skorupki jajka dzielimy na połowę i wydrążamy z nich żółtko i odkładamy do miseczki z awokado.

5. Dodajemy pozostałe składniki: paprykę, cebulę, pietruszkę oraz pomidora.

6. Wszystko dokładnie mieszamy ze sobą i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

7. Jajka układamy na talerzyku i dekorujemy według uznania.
Jajka faszerowane awokado
Rozgniecione widelcem awokado z sokiem z cytryny
Jajka faszerowane awokado
Żółtka jajek dodane do awokado na przystawkę
Jajka faszerowane awokado
Cebula czerwona drobno posiekana dodani do awokado i żółtek
Jajka faszerowane awokado
Papryka czerwona drobno posiekana na faszerowane jajka