jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Jajka faszerowane i zapiekane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

doskonałe jajeczka polecane na śniadanie

Jajka faszerowane i zapiekane

Składniki:

Jajka faszerowane i zapiekane

 

  • 10 jajek, szczypiorek, koperek, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane i zapiekane
Jajka ugotować na twardo. Ostudzone ostrym nożem przekroić wzdłuż na połowę. Wyjąć łyżeczką białka i żółtka, rozgnieść je widelcem.Dodać drobno pokrojony szczypiorek i koperek. Dodać odrobinę masła i wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Gotową masę włożyć w skorupki. Jajka kładziemy przekrojną cześcią na rozgrzanej patelni i zapiekamy.