wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Jajka faszerowane kurkami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Kolejna wersja przystawki dla gości....smakowało:)

Jajka faszerowane kurkami

Składniki:

Jajka faszerowane kurkami

 

  • 6 jajek bio ekologicznych
  • 10 kurek
  • 1 mała czerwona cebula,
  • łyżeczka masła
  • łyżka jogurtu ekologicznego
  • sól, pieprz
  • szczypiorek do dekoracji

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane kurkami
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, odkładamy żółtka do miseczki, rozdrabniamy widelcem. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę, smażymy na maśle, dodajemy kurki i smażymy ok 5-10 minut. Wyjmujemy kurki z patelni, kroimy w drobną kosteczkę, cebulę wraz z kurkami mieszamy z rozdrobnionym żółtkiem, przyprawiamy solą , pieprzem, mieszamy z 1 łyżką jogurtu ekologicznego. Układamy farsz do połówek z jajek, posypujemy szczypiorkiem. Smacznego!!!