Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2715]

Jajka faszerowane pastą z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Faszerowane jajka to świetna propozycja na przekąskę lub kolację.

Jajka faszerowane pastą z makreli

Składniki:

Jajka faszerowane pastą z makreli

 

  • 1 szt makrela wędzona,
  • 10 szt jajka,
  • 3-4 łyżki majonez,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pastą z makreli
Wędzoną makrelę dokładnie oczyścić z ości. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na połówki, wyjąć żółtka. Do miski włożyć oczyszczoną rybę i żółtka, wlać majonez i wszystko razem zmiksować. Przyprawić do smaku pieprzem i solą. Tak przygotowaną pastą napełniać połówki jajek.