Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Jajka faszerowane pastą z żółtego sera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jajka faszerowane są smaczne i szybkie do zrobienia.

Jajka faszerowane pastą z żółtego sera Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajka faszerowane pastą z żółtego sera

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pastą z żółtego sera
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić wzdłuż na połowę, wyjąć żółtka. Następnie żółtka i żółty ser przemielić w młynku do orzechów lub zetrzeć na tarce o średnich otworach. Włożyć do miski, dodać majonez, musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić do smaku, dokładnie wymieszać. Pastą napełniać białka z jajek, ułożyć na talerzu, ozdobić.
Jajka faszerowane pastą z żółtego sera
Żółtka z jajek i żółty ser zetrzeć na tarce
Jajka faszerowane pastą z żółtego sera
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać z majonezem i przyprawami