Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane pieczarkami
Jajka ugotować na twardo ( w lekko posolonej wodzie, aby lepiej ściągało się skorupki). Ugotowane jajka obrać oraz przemyć wodą, żeby nie została żadna skorupka. Jajka przekroić na pół i wyskrobać z nich żółtka. Pieczarki dokładnie umyć i obrać, a następnie wrzucić do lekko posolonej wody i chwile pogotować ( około 5 minut). Ugotowane pieczarki ostudzić i strzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić na drobną kostkę. Pokrojoną cebulę oraz starte pieczarki wymieszać razem z majonezem. Wymieszane składniki doprawić do smaku pieprzem i solą według własnego uznania. Jajka wypełnić zrobionym farszem. Natkę pietruszki dokładnie umyć i drobno posiekać, a następnie posypać dla ozdoby faszerowane jajka.