lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Jajka faszerowane pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczne jajka faszerowane pieczarkami...

Jajka faszerowane pieczarkami

Składniki:

Jajka faszerowane pieczarkami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pieczarkami
Jajka ugotować na twardo ( w lekko posolonej wodzie, aby lepiej ściągało się skorupki). Ugotowane jajka obrać oraz przemyć wodą, żeby nie została żadna skorupka. Jajka przekroić na pół i wyskrobać z nich żółtka. Pieczarki dokładnie umyć i obrać, a następnie wrzucić do lekko posolonej wody i chwile pogotować ( około 5 minut). Ugotowane pieczarki ostudzić i strzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić na drobną kostkę. Pokrojoną cebulę oraz starte pieczarki wymieszać razem z majonezem. Wymieszane składniki doprawić do smaku pieprzem i solą według własnego uznania. Jajka wypełnić zrobionym farszem. Natkę pietruszki dokładnie umyć i drobno posiekać, a następnie posypać dla ozdoby faszerowane jajka.