karita

karita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 217]

Jajka faszerowane na szybko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kiedy goście przyjdą z nagła, daj im trochę tego jadła!

Jajka faszerowane na szybko

Składniki:

Jajka faszerowane na szybko

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane na szybko
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i przekrawamy wzdłuż. Brokuł gotujemy al dente z dodatkiem 2 łyżeczek cukru, następnie odcedzamy i czekamy aż ostygnie. Dalej brokuł, ogórki, paprykę kroimy w drobną kostkę. Jeśli ser i szynkę mamy w kawałku, to ścieramy na tarce o grubych oczkach, jeśli w plastrach, to również drobno kroimy. Czosnek przeciskamy przez praskę lub szatkujemy. Z jajek delikatnie wydłubujemy żółtka i dodajemy do reszty warzyw. Wszystko razem dobrze mieszamy dodając lubczyk, zioła prowansalskie oraz doprawiając solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz nakładamy do jajek we wgłębienia po żółtkach.