prezesjc

prezesjc

Kucharz
[Przepisów: 29]

Jajka faszerowane Prezesa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kto faszeruje ten nie kabluje!

Jajka faszerowane Prezesa

Składniki:

Jajka faszerowane Prezesa

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane Prezesa
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Dlaczego w osolonej? Bo potem łatwiej się obierają. Po ugotowaniu studzimy w zimnej wodzie, obieramy, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka. Pieczarki czyścimy, tarkujemy drobno, dodajemy żółtka z jajek i przyprawiamy po czym ucieramy w jednolitą masę. Oliwę z oliwek rozgrzewamy na patelni i wrzucamy utartą masę z pieczarek i żółtek. Jak masa jest już gorąca to faszerujemy nią połówki białek. Stroimy majonezem i pietruszką.