sandra200

sandra200

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Jajka faszerowane sardynkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jajka faszerowane sardynkami to smaczna i ładnie wyglądająca potrawa.

Jajka faszerowane sardynkami

Składniki:

Jajka faszerowane sardynkami

 

  • 6 jaj ugotowanych na twardo,
  • mała puszka sardynek,
  • łyżeczka musztardy,
  • łyżka majonezu,
  • łyżeczka drobno pokrojonej cebuli,
  • pół łyżeczki soku z cytryny,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane sardynkami
Ugotowane jajka przekroić na pół,wyjąć żółtka i rozetrzeć je widelcem dodać odsączone z oliwy sardynki,majonez,musztardę,cebulę,sok z cytryny,sól i pieprz,wszystko dokładnie wymieszać,napełnić połówki jajek,poukładać na półmisku dowolnie udekorować.