dzejlo

dzejlo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Jajka faszerowane szynką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Super połączenie jajka z szynką i musztardą. U mnie co roku są na święta

Jajka faszerowane szynką

Składniki:

Jajka faszerowane szynką

 

  • 5 jajek
  • 2 duże plasterki chudej szynki
  • łyżeczka musztardy francuskiej (z ziarnami gorczycy)
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypiorek
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane szynką
Jajka ugotować i przestudzić. Obrać, przekroić na połówki i wyjąć żółtko delikatnie do miseczki. Szynkę pokroić w maleńką kosteczkę i dodać do żółtek. Dodać musztardę, majonez, sól, pieprz i wymieszać. Nadziewać połówki jajek. Ozdobić pokrojonym szczypiorkiem