Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Ab ovo - czyli jajunio wg Buni

Jajka faszerowane wg Babci Basi:

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Swego czasu było to w naszym rodzinnym gronie dyżurne danie na pierwszy posiłek na spływie kajakowym .

Jajka faszerowane wg Babci Basi:

Składniki:

Jajka faszerowane wg Babci Basi:

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane wg Babci Basi:
Jajka ugotować na twardo . Ostudzić . Przekroić na połówki razem ze skorupkami . Wyjąć jajko ( ostrożnie by połówki skorupek pozostały całe ). Jajka rozdrobnić rozgniatając widelcem na miazgę . Dodać koperek i śmietanę . Wymieszać . Doprawić solą i pieprzem . Nałożyć farsz do skorupek . Kłaść farszem na bułce tartej tak by się panierował .Smażyć na maśle na rumiano ( kładąc panierowaną stroną na rozgrzany tłuszcz ) . Podawać gorące , lub na zimno . Smaczne są i takie i takie .