olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Jajka faszerowane z chrzanem i czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka gotowane na twardo, a następnie faszerowane ciekawym farszem, bo zawierającym chrzan i czosnek.

Jajka faszerowane z chrzanem i czosnkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane z chrzanem i czosnkiem

 

  • 5 jajek
  • 1 cebule
  • 1/2 pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka chrzanu
  • 1/8 łyżeczki pieprzu
  • ¼ łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane z chrzanem i czosnkiem
Cebulę drobno kroję i podsmażam. Następnie łączę ją z drobno posiekanym szczypiorkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Jajka gotuję na twardo. Jajka obieram ze skorupek. Jajka przekrajam wzdłuż, po czym wydrążam żółtka. Żółtka dodaję do podsmażonej cebuli, łączę z chrzanem i majonezem. Całość doprawiam do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym farszem wypełniam połówki jajek. Po czym wstawiam je na godzinę do lodówki.
Jajka faszerowane z chrzanem i czosnkiem
Cebulę drobno kroję i podsmażam. Następnie łączę ją z drobno posiekanym szczypiorkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Jajka faszerowane z chrzanem i czosnkiem
Jajka umieszczam w garnku i gotuję na twardo.
Jajka faszerowane z chrzanem i czosnkiem
Ugotowane na twardo jajka obieram ze skorupek.
Jajka faszerowane z chrzanem i czosnkiem
Jajka przekrajam wzdłuż, po czym wydrążam żółtka. Żółtka dodaję do podsmażonej cebuli, łączę z chrzanem i majonezem.