Jajka faszerowane z fetą

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

W poniedziałek Wielkanocny na szybko

Jajka faszerowane z fetą

Składniki:

Jajka faszerowane z fetą

 

  • 4 jaja
  • 1/3 opakowania sera feta
  • 1 łyżka sosu majonezowo-chrzanowego
  • 1/3 pęczka szczypiorku
  • pieprz, ostra papryka, szczypta suszonej bazylii i oregano
  • 1 mała łyżeczka musztardy

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane z fetą
Jajka ugotować na trwardo (ok 8-10 minut), przekroić na połówki, wyjąć łyżeczką żółtka i odrobinę powiększyć miseczkę w białku - ostrożnie, żeby nie przebić dna. Żółtka z kawałeczkami białek rozgnieść widelcem razem z serem feta, przyprawić sosem, musztardą, przyprawami. Napełnić połówki białek "z górką", posypać szczypiorkiem.