mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Jajka faszerowane z musztardą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszna, szybka i sycąca przekąska z jajek

Jajka faszerowane z musztardą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane z musztardą

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane z musztardą
Jajka gotuję w osolonej wodzie, studzę, obieram ze skorupek i przekrawam każde jajko na wysokości ok. 1/3. Ostrożnie wyjmuję żółtko tak aby nie uszkodzić białka. Przekładam żółtka do miseczki, dodaję sól, pieprz, musztardę i gęstą śmietanę. Dokładnie całość ucieram. Wydrążone jajka napełniam masą, przykrywam ściętymi wierzchami i dekoruję listkami świeżej bazylii. Od razu podaję.
Jajka faszerowane z musztardą
Jajka gotuję na twardo, studzę, obieram i wydrążam
Jajka faszerowane z musztardą
Do żółtek dodaję przyprawy, musztardę i śmietanę
Jajka faszerowane z musztardą
Dokładnie rozcieram żółtka z dodatkami na gładką masę
Jajka faszerowane z musztardą
Białka nadziewam masą żółtkowo-musztardową