Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane z serem
1. Jajka gotujemy na twardo we wrzątku przez około 10 minut. 2. Szynkę bardzo drobniutko kroimy, a ser żółty ścieramy na najmniejszych oczkach tarki. 3. Po ugotowaniu jajka obieramy, przekrawamy na połówki wzdłuż. Delikatnie wyciągamy żółtka i umieszczamy je w miseczce. 4. Żółtka rozdrabniamy widelcem, tworząc z nich jak najbardziej gładką masę. Dodajemy do nich starty żółty ser i pokrojoną szynkę, całość dokładnie mieszamy. Łączymy z majonezem. 5. Jeśli ser jest wystarczająco wyrazisty, nie istnieje potrzeba doprawiania masy solą i pieprzem. 6. Połówki jajek ukłądamy na talerzu, dwiema łyżeczkami nakładamy do nich farsz. Całość ozdabiamy świeżym ogórkiem i papryką.