djkatee

djkatee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Jajka faszerowane z ziołami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo efektownie wyglądają i fajnie smakują.

Jajka faszerowane z ziołami

Składniki:

Jajka faszerowane z ziołami

 

  • sardeli, 1 łyżka oliwy, 3 łyżki śmietany, 1 płaska łyżeczka chrzanu ze słoika,rzeżucha, koper, szczypior

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane z ziołami
Jajka gotujemy na twardo, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Wkładamy je do miski i rozgniatamy widelcem i mieszamy z posiekanymi ziołami, oliwą, śmietaną, chrzanem i posiekanym sardelami.
Masę wkładamy na miejsce wydrążonych żółtek. Można zrobić to maszynką do tortów, jajka będę wyglądać efektywniej.