Wiola94

Wiola94

Kucharz
[Przepisów: 16]

Jajka faszerowane ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne danie. Pasuje na śniadanie

Jajka faszerowane ze szczypiorkiem

Składniki:

Jajka faszerowane ze szczypiorkiem

 

  • 8 jaj
  • 3-4 łyżki kefiru
  • sól,pieprz
  • 2 łyżki usiekanego szczypiorku
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane ze szczypiorkiem
Umyte jajka zalać zimną wodą, nastawić i gotować 10 min. Odcedzić, wystudzić w zimnej wodzie, po czym energicznie rozciąć na pół. Wyjąć ostrożnie jajka, tak by nie zniszczyć skorupek, jajka usiekać, dodać kefir, sól, pieprz i usiekany szczypiorek, rozetrzeć. Włożyć z powrotem do skorupek, powierzchnię masy posypać tartą bułką i smażyć na rozgrzanym maśle roślinnym na rumiano.Podawać zaraz do szpinaku lub marchewki z groszkiem i surówki z marynowanej papryki.