gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Jajka faszerowane ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

bardzo dobre faszerowane jajka, idealne na Wielkanoc, to była moja próba na Wielkanoc. Zapewne je zrobię jeszcze raz, ale z kolejnymi dodatkami

Jajka faszerowane ze szczypiorkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane ze szczypiorkiem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane ze szczypiorkiem
Jajka umyć, ugotować na twardo. Po ugotowaniu usunąć skorupki, przepołowić delikatnie jajko na pół i wyciągnąć żółtka. Żółtka przełożyć do miski, następnie utrzeć żółtka, aby zrobiła się z nich papka. Marchewkę ugotować, usunąć skórkę. Pokroić drobno. Tak samo drobno pokroić pomidora. Wszystko wymieszać w misce z żółtkami. Szczypiorek poszatkować i wrzucić do miski. Przyprawić i polać majonezem. Wymieszać. Przygotowaną pastę nakładać na połówki jajek, do dziurek, pozostałych po wyjęciu żółtka.
Jajka faszerowane ze szczypiorkiem
Jajka ugotować, przepołowić i usunąć żółtka.
Jajka faszerowane ze szczypiorkiem
Wszystkie składniki pozostałe składniki poszatkować.
Jajka faszerowane ze szczypiorkiem
Wszystko dokładnie wymieszać, przyprawić i zalać majonezem.
Jajka faszerowane ze szczypiorkiem
Przygotowaną pastę nakładać do dziurek na jajka.