Julian85

Julian85

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Jajka gotowane na parze - Czen-Ci-Tari

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jajka dokładnie rozbić, dodając powoli wrzącą wodę (1,5 szklanki), wiśniak i łyżeczkę soli.

Jajka gotowane na parze - Czen-Ci-Tari

Składniki:

Jajka gotowane na parze - Czen-Ci-Tari

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka gotowane na parze - Czen-Ci-Tari
1. Jajka dokładnie rozbić, dodając powoli wrzącą wodę (1,5 szklanki), wiśniak i łyżeczkę soli. 2. Wlać do rondelka, wstawionego do dużego naczynia z gotującą się wodą. 3. Gotować pod przykryciem 20 min. do momentu ścięcia się jajek. 4. Naczynie powinno być częściowo zanurzone w wodzie.