Kasja1986

Kasja1986

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Jajka na śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne pożywne śniadanie. Jajecznica smażona na wiejskiej śmietanie. Aksamitna, delikatna konsystencja jajek połączona ze świeżym szczypiorkiem solą i czarnuszką.

Jajka na śmietanie

Składniki:

Jajka na śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Jajka na śmietanie
Na patelnię dajemy masło i śmietanę, chwilę podgrzewamy. Wbijamy jajka. Ciągle mieszając smażymy, aż jajka się zetną. Wykładamy na talerze. Posypujemy solą, czarnuszką i zieleniną. Podajemy ze świeżym pieczywem.Jeśli wolimy bardziej tradycyjną wersję możemy posypać solą i pieprzem. Taką jajecznicę możemy również smażyć z ulubionymi dodatkami np. papryką.

Tagi:

jajko jajka