Sposób przygotowania:
Jajka na zielono
Szczypiorek myję, osuszam, drobno siekam.
Jajka gotuje na twardo. Jak wystygną obieram ze skorupek i przekrawam na połówki. Układam połówki jajek na talerzu z wgłębieniami na jajka. Każdą połowkę jajka przykrywam majonezem (około 1 łyżeczka majonezu na jedno jajko). Posypuje po wierzchu posiekanym drobno szczypiorkiem.
Oprószam całość solą i pieprzem. Wstawiam na pół godziny do lodówki. Podaję.
Jajka gotuje na twardo. Jak wystygną obieram ze skorupek i przekrawam na połówki. Układam połówki jajek na talerzu z wgłębieniami na jajka. Każdą połowkę jajka przykrywam majonezem (około 1 łyżeczka majonezu na jedno jajko). Posypuje po wierzchu posiekanym drobno szczypiorkiem.
Oprószam całość solą i pieprzem. Wstawiam na pół godziny do lodówki. Podaję.