mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Jajka na zielono

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jajka na zielono to nic innego jak jajka pod szczypiorkiem

Jajka na zielono

Składniki:

Jajka na zielono

 

  • 3 jajka
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 3 łyżeczki majonezu
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka na zielono
Szczypiorek myję, osuszam, drobno siekam.
Jajka gotuje na twardo. Jak wystygną obieram ze skorupek i przekrawam na połówki. Układam połówki jajek na talerzu z wgłębieniami na jajka. Każdą połowkę jajka przykrywam majonezem (około 1 łyżeczka majonezu na jedno jajko). Posypuje po wierzchu posiekanym drobno szczypiorkiem.
Oprószam całość solą i pieprzem. Wstawiam na pół godziny do lodówki. Podaję.

Tagi:

jajko jajka