motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Jajka na zielono.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybka i smaczna zakąska można podawać na imprezie

Jajka na zielono.

Składniki:

Jajka na zielono.

 

  • 6 jajek
  • 1 łyżeczka koperku
  • 1 łyżeczka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka szczypiorku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka na zielono.
Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. Odstawiamy i obieramy. Musztardę mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku. Natkę pietruszki, koperek i szczypiorek dokładnie myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Ugotowane jajka kroimy na połówki. Wyciągamy żółtka. Żółtka ucieramy z przygotowanym sosem z majonezu i musztardy. Dodajemy posiekany koper, szczypiorek i pietruszkę. Białka napełniamy przygotowanym farszem.

Tagi:

jajko jajka