marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Jajka nadziane pastą pomidorową z kapara

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Jajka ugotować,przelać zimną wodą,obrać,przekroić wpół,wyjąć żółtka przetrzeć z pomidorami.Zmieszać z resztą składników.Podawać na sałacie.

Jajka nadziane pastą pomidorową z kapara

Składniki:

Jajka nadziane pastą pomidorową z kapara

 

Sposób przygotowania:

Jajka nadziane pastą pomidorową z kapara
Jajka po ugotowaniu,ostudzić pod kranem z zimną wodą,obrać i przekroić na wpół wzdłuż,delikatnie wyjąć żółtka i przetrzeć przez miękkie sitko do miski.Pomidory i sałatę opłukać i sparzyć na nich skórkę,zdjąć ją nożykiem i przetrzeć je przez sitko prosto do miski z żółtkami,a potem ubić pałką,zmieszać z kaparami i kulkami pieprzu zielonego.Napełniać tym miseczki jajek.Ułożyć na półmisku z liśćmi sałaty i posypać jajka po wierzchu listkami rzeżuchy.