2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Jajka nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Byłam ciekawa połączenia ogórków i chrzanu ..wyszło pysznie pikantnie,polecam!

Jajka nadziewane

Składniki:

Jajka nadziewane

 

  • 8 jajek
  • 2 ogórki konserwowe
  • 4 łyżki chrzanu ze słoiczka
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 7 dag sera żółtego np goudy
  • sol pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane
Jajka gotujemy na twardo,zalewamy zimną wodą i skubiemy . Ostudzone jajka kroimy na połówki ,delikatnie wyjmujemy żółtka,które wkładamy do miseczki ,ogórki kroimy w drobniutką kostkę dodajemy do żółtek ,a następnie majonez i chrzan doprawiamy solą i pieprzem do smaku.gotowym farszem napełniamy białka jajek,Ser ścieramy na tarce jarzynowej o drobnych oczkach i posypujemy po wierzchu.I mamy gotową żółtą przekąskę do chlebka.