iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Jajka nadziewane anchois

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Moja propozycja na wielkanocne jajka. Jajka nadziewane anchois do tego grubo mielony pieprz i troszkę zieleninki. Polecam nie tylko na święta.

Jajka nadziewane anchois

Składniki:

Jajka nadziewane anchois

 

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane anchois
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie . Studzimy obieramy kroimy wzdłuż na pół i z zimnych wyciągamy żółtka. Żółtka ucieramy z anchois dodajemy serek mascarpone i jogurt grecki. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Nadzienie nakładamy do jajek , ozdabiamy kawałkiem anchois i kawałkiem papryki czerwonej .

Tagi:

jajko jajka