jorunn2010

jorunn2010

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Jajka nadziewane filetami anchois

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wspaniała kompozycja mdłych jajek ze zdecydowanym smakiem anchois

Jajka nadziewane filetami anchois

Składniki:

Jajka nadziewane filetami anchois

 

  • 8 jaj
  • puszka filetów anchois
  • garść czarnych oliwek
  • 5 łyżek majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • pęczek szczypiorku
  • natka pietruszki do przystrojenia
  • sól, pieprz do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane filetami anchois
Jajka ugotować na twardo, zalać zimną wodą, obrać ze skorupki, przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wydrążyć żółtka. Żółtka ugnieść widelcem, wymieszać z posiekanymi oliwkami, rozdrobnionymi filetami anchois, posiekanym szczypiorkiem, majonezem, musztardą. Doprawić solą i pieprzem. Masą napełnić białka w miejscach po żółtkach, przystroić natką pietruszki.