Sposób przygotowania:
Tosty śniadanioweETAP 1:
Na desce do krojenia ułożyć kromki chleba tostowego. 2 kromki posmarować z jednej strony masłem i ułożyć masłem na desce.
Na tych kromkach położyć po plasterku sera żółtego. Na serze ułożyć po plasterku wędliny. Na wędlinie ułożyć po plasterku pomidora. Doprawić solą i pieprzem. Ułożyć znów po plasterku sera. Jeśli ser i wędlina są większe niż kromki chleba to należy je dociąć tak aby były nieco mniejsze niż kromki. Przyłożyć 2 pozostałymi kromkami chleba tostowego i posmarować je z wierzchu masłem.
Tak przygotowane tosty/kanapki włożyć do nagrzanego opiekacza, zamknąć go i piec tosty ok. 3-4 minuty na złoty kolor. Po upieczeniu tosty wyjąć z opiekacza i przekroić na trójkąty.
Podawać z ketchupem.