Sposób przygotowania:
Jajka nadziewane różowym kawiorem
Jaja gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy z łupinek, przekrawamy na pół wzdłuż. Wyjmujemy żółtka, które rozgniatamy widelcem i łączymy z kawiorem oraz z majonezem. Doprawiamy tą masę solą i pieprzem, a następnie nadziewamy nią wydrążone wcześniej jajka. Każde jajo dekorujemy odrobiną kawioru oraz szczypiorkiem. Smacznego!
Babciagramolka
ewelina.mn
Był to kawior kupowany na Ukrainie, dostałam go w prezencie. Niestety słabo czytam cyrylicą, ale jak jesteś Buniu bardzo ciekawa to mogę zrobić zdjęcie opakowania, bo mam jeszcze ten słoiczek. Pozdrawiam!
ewelina.mn
Oczywiście jakikolwiek inny kawior nadaje się do wykonania jajek nadziewanych moim zdaniem tak samo.
ewelina.mn
Znalazłam informację że kawior różowy pochodzi z ryb łososiowatych. W każdym razie, jak potrzebujesz zdjęcia słoika to pisz! :)
Babciagramolka
Jak możesz to wstaw gdzieś na forum - strasznie jestem ciekawa bo muszę przyznać że zafascynował mnie kolor. Często robię jajka z kawiorem i jak sobie wyobraziłam ten różowy to mi ślinianki zaczęły pracować .Może uda się gdzieś kupić na Sylwestra .Człowiek się jednak uczy całe życie . Jak odkryłam pomarańczowy z pstrąga to się nacieszyć nie mogłam .Wyobrażacie sobie np. kopczyk twarożku z takim kawiorem różowym na czubku otoczony utartą rzodkiewką i gałązkami koperku ? Kurczę spać nie będę mogła :)