marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Jajka nadziewane sosem tatarskim.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jaja ugotować na twardo,przelać zimną wodą,obrać ze skorupek, przekroić,wyjąć żółtka i zmieszać je z resztą składników,wymieszać,nadziewać.

Jajka nadziewane sosem tatarskim.

Składniki:

Jajka nadziewane sosem tatarskim.

 

  • 12 świeżych jaj,
  • 25 g.marynowanych grzybków,
  • połówka czerwonej cebuli sałatkowej,
  • 1 świeża czerwona papryka,
  • słoiczek majonezu lub pudełko gęstej śmietany,
  • pęczek szczypiorku,
  • 2-3 ząbki czosnku,
  • duża szczypta kolorowego pieprzu w kulkach,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane sosem tatarskim.
Jaja ugotować na twardo,przelać zimną wodą,obrać ze skorupek,
grzybki marynowane wyjąć ze słoika,osączyć i pokroić na paseczki,paprykę opłukać,oczyścić,pokroić w kostkę,a opłukany szczypiorek posiekać.Żółtka zmiażdżyć,dodać do majonezu lub gęstej śmietany,potem zmiażdżone ząbki czosnku,posiekaną cebulę sałatkową,pokrojone grzyby,paprykę i szczypiorek.Wymiesz-
-ać wszystko i łyżką dużą nakładać sos tatarski do miseczek białko-
-wych.Podawać na stół świąteczny i posiekać po wierzchu resztą
szczypiorku siekanego.