Sposób przygotowania:
Jajka nadziewane sosem tatarskim.
Jaja ugotować na twardo,przelać zimną wodą,obrać ze skorupek,
grzybki marynowane wyjąć ze słoika,osączyć i pokroić na paseczki,paprykę opłukać,oczyścić,pokroić w kostkę,a opłukany szczypiorek posiekać.Żółtka zmiażdżyć,dodać do majonezu lub gęstej śmietany,potem zmiażdżone ząbki czosnku,posiekaną cebulę sałatkową,pokrojone grzyby,paprykę i szczypiorek.Wymiesz-
-ać wszystko i łyżką dużą nakładać sos tatarski do miseczek białko-
-wych.Podawać na stół świąteczny i posiekać po wierzchu resztą
szczypiorku siekanego.
grzybki marynowane wyjąć ze słoika,osączyć i pokroić na paseczki,paprykę opłukać,oczyścić,pokroić w kostkę,a opłukany szczypiorek posiekać.Żółtka zmiażdżyć,dodać do majonezu lub gęstej śmietany,potem zmiażdżone ząbki czosnku,posiekaną cebulę sałatkową,pokrojone grzyby,paprykę i szczypiorek.Wymiesz-
-ać wszystko i łyżką dużą nakładać sos tatarski do miseczek białko-
-wych.Podawać na stół świąteczny i posiekać po wierzchu resztą
szczypiorku siekanego.