szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

jajka nadziewane tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszna przekąska z jajek i tuńczykowej pasty

jajka nadziewane tuńczykiem

Składniki:

jajka nadziewane tuńczykiem

 

  • 6 jajek
  • puszka tuńczyka w sosie wlasnym,
  • 4 łyżki majonezu
  • łyżka chrzanu ze słoika,
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • łyżka gotowanego,zmiksowanego szpinaku
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

jajka nadziewane tuńczykiem
Jajka ugotować na twardo,ostudzić i obrać ze skorupek, przekroić na pół.Wyjąć żółtka i utrzeć je razem z łyżką majonezu, tuńczykiem i chrzanem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Wypełnić każdą połówkę jajka utworzonym nadzieniem.Pozostały majonez wymieszać razem ze szpinakiem i natką pietruszki.Sos rozsmarować na dnie półmiska.Oprószyć solą i pieprzem i posypać natką.