Sposób przygotowania:
Jajka po szkocku
6 jajek ugotować na twardo, wystudzić i obrać z łupinek. Mięso umyć, i zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku. Do mięsa zetrzeć obraną i umytą cebulę na drobniutkich oczkach lu bardzo drobno pokroić. Dodać pozostałe składniki na masę mięsną i wymieszać. W razie konieczności doprawić. Masę podzielić na 6 równych części. Każdą z nich rozpłaszczać w dłoniach, na środek położyć jajko i dokładnie je oblepić mięsem tak aby nie było widocznego jajka. Każdą kulkę obtaczać w mące, potem w rozbełtanym jajku z odrobiną soli i panierować w bułce tartej ( bułkę można przesiać przez sito aby nie było dużych drobinek bułki ). Tak przygotowane jajka kłaść po 3 do koszyka frytkownicy z rozgrzaną fryturą i delikatnie zanurzyć. Jajka smażyć około 8 - 9 minut. Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym i podawać z ulubionymi dodatkami.
zewa
2milutka
ja też nigdy tak nie robiłam jajek..:) apetyczne.
monikaT83
zewa