ewelinuśka

ewelinuśka

Szef Kuchni
[Przepisów: 90]

Jajka-przepiórcze gniazdka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przygotowanie: 35 minut.

Jajka-przepiórcze gniazdka

Składniki:

Jajka-przepiórcze gniazdka

 

  • 1/2 kg mielonego mięsa drobiowego; 12 jajeczek przepiórczych; ząbek czosnku; jajko; sól; pieprz; majeranek.

Sposób przygotowania:

Jajka-przepiórcze gniazdka
Jajeczka przepiórcze umyj i ugotuj na twardo (ok. 4 min.). Ostudź w zimnej wodzie, obierz ze skorupek. Mięso wymieszaj z jajkiem i zmiażdżonym czosnkiem, przypraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Każde jajeczko oblep dokładnie masą mięsną. Wrzucaj na osolony wrzątek, gotuj ok. 10 min. Odcedź na durszlaku.