Jajka sadzone w sosie z soku winogronowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka sadzone podajemy do ziemniaków na drugie danie obiadowe.

Jajka sadzone w sosie z soku winogronowe

Składniki:

Jajka sadzone w sosie z soku winogronowe

 

  • 4 jajka
  • Sos:
  • 1 łyżka oleju
  • 1 kieliszek soku winogronowego
  • 1 cebula
  • 2 korniszony
  • 2 pieczarki
  • natka pietruszki
  • przyprawy:
  • sól,pieprz,tymianek,estragon

Sposób przygotowania:

Jajka sadzone w sosie z soku winogronowe
Cebulę obrać,drobno posiekać,włożyć na gorący olej,zalać sokiem winogronowym,dodać utarte korniszony i umyte pod bieżącą wodą posiekane pieczarki.Wszystko pogotować,wrzucić natkę pietruszki i wymieszać z przyprawami.Jajka wbić do wysmarowanych masłem kokilek żaroodpornych,polać przygotowanym sosem,piec w piekarniku do ścięcia się jajek.