jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 473]

Jajka świąteczne z koperkiem i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam jajka faszerowane ze szczypiorkiem z dodatkiem chrzanu i koperku. Można wymyślać różne nadzienia do farszu białek i wszystkie są dobre, każdy znajdzie dla siebie ulubiony smak.

Jajka świąteczne  z koperkiem i szczypiorkiem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Jajka świąteczne z koperkiem i szczypiorkiem

 

  • Jajka 4-5 szt.
  • woda 1litr
  • sól 1/2 łyżeczki
  • majonez 3 -4 łyżki
  • pieprz do smaku
  • chrzan 1/2 łyżeczki
  • szczypiorek 3 łyżki posiekanego
  • koperek 2-3łyżki posiekanego

Sposób przygotowania:

Jajka świąteczne z koperkiem i szczypiorkiem
Jajka ugotować w wodzie na twardo z dodatkiem soli, lepiej się łupią ze skorupek. Wystudzone przekroić na połówki i wyjąć delikatnie żółtka. Rozgnieść je łyżką lub widelcem ,wsypać pokrojony drobno szczypiorek i koperek. Dodać majonezu, chrzanu, przyprawić pieprzem i solą i wymieszać.

Nakładać farsz do połówek białek i posypać szczypiorkiem.
Jajka świąteczne  z koperkiem i szczypiorkiem
Jajka ugotować na twardo i przekroić na połówki
Jajka świąteczne  z koperkiem i szczypiorkiem
Wyjąc żółtka i rozgnieść widelcem lub łyżką
Jajka świąteczne  z koperkiem i szczypiorkiem
Szczypiorek umyć i osuszyć,pokroić drobno
Jajka świąteczne  z koperkiem i szczypiorkiem
Dodać majonez, chrzan, przyprawić pieprzem
Jajka świąteczne  z koperkiem i szczypiorkiem
wymieszany farsz nakładać do połówek białek i posypać szczypiorkiem i koperkiem