bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Łódeczki z cykorii z pastą rybną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łódeczki z cykorii i pasty jajeczno-rybnej stanowią doskonałą przekąską na różnych przyjęciach, sama często przyrządzam je na kolacje.

Łódeczki z cykorii z pastą rybną

Składniki:

Łódeczki z cykorii z pastą rybną

 

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 250 gram wędzonego halibuta
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Sól, pieprz
  • Pęczek szczypiorku
  • 2 cykorie

Sposób przygotowania:

Łódeczki z cykorii z pastą rybną
Jajka ugotowane na twardo obieramy, kroimy w drobną kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Rybę oddzielamy od ości, rozdrabniamy na mniejsze kawałki, łączmy z jajkami. Do pasty dodajemy musztardę, majonez i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Szczypiorek drobno siekamy, połowę dodajemy do pasty i mieszamy.

Z cykorii zdejmujemy delikatnie listki, wypełniamy je farszem z pasty. Układamy na talerzu, wierzch posypujemy pozostałym szczypiorkiem.