Sposób przygotowania:
Łódeczki z cykorii z pastą rybną
Jajka ugotowane na twardo obieramy, kroimy w drobną kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Rybę oddzielamy od ości, rozdrabniamy na mniejsze kawałki, łączmy z jajkami. Do pasty dodajemy musztardę, majonez i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Szczypiorek drobno siekamy, połowę dodajemy do pasty i mieszamy.
Z cykorii zdejmujemy delikatnie listki, wypełniamy je farszem z pasty. Układamy na talerzu, wierzch posypujemy pozostałym szczypiorkiem.
Rybę oddzielamy od ości, rozdrabniamy na mniejsze kawałki, łączmy z jajkami. Do pasty dodajemy musztardę, majonez i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Szczypiorek drobno siekamy, połowę dodajemy do pasty i mieszamy.
Z cykorii zdejmujemy delikatnie listki, wypełniamy je farszem z pasty. Układamy na talerzu, wierzch posypujemy pozostałym szczypiorkiem.