Sposób przygotowania:
Jajka w foli na grillowanych warzywach
Pieczarki oczyścić i opłukać, pokroić plastry. Warzywa obrać pokroić w długie plasterki przy pomocy obieraczki do warzyw, a cebulę w krążki. Warzywa skropić oliwą doprawić do smaku i usmażyć na patelni grillowej.
Kawałek foli spożywczej posmarować oliwą i ułożyć w miseczce. Wbić jajko i szczelnie zawiązać filię. Gotować jajka w folii w wodzie około 5-7 minut. Jajka wyjąc z folii i ułożyć ostrożnie na grillowanych warzywach.
Dymkę posiekać i posypać nią jajka.
Kawałek foli spożywczej posmarować oliwą i ułożyć w miseczce. Wbić jajko i szczelnie zawiązać filię. Gotować jajka w folii w wodzie około 5-7 minut. Jajka wyjąc z folii i ułożyć ostrożnie na grillowanych warzywach.
Dymkę posiekać i posypać nią jajka.