paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

jajka w galarecie 5

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

alternatywa dla amatorów galarety

jajka w galarecie 5

Składniki:

jajka w galarecie 5

 

  • 4 jajka
  • 0,5 litra bulionu drobiowego
  • opakowanie sardynek w oleju
  • 15 dag groszku konserwowego
  • 1 łyżka żelatyny

 

Sposób przygotowania:

jajka w galarecie 5
Jajka gotujemy na twardo jak zawsze. Groszek odcedzamy na sitku. Żelatynę rozrabiamy w kilku łyżkach i łączymy z resztą wywaru. Połowe wylewamy na półmisek a połowę wkładamy do lodówki. Obrane jajka kroimy wzdłuż wyjmujemy żółtka które łączymy z odcedzonymi z oleju sardynkami. Mieszamy aż powstanie gładki farsz, którym napełniamy połowy jajek. Gotowe połówki układamy na półmisku zalanym bulionem. Posypujemy całość groszkiem i zalewamy tężejącą w lodówce galaretą. Wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia

Tagi:

jajko jajka