Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Jajka w grzankach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Grzanki znakomicie smakują z filiżanką bulionu.

Jajka w grzankach

Składniki:

Jajka w grzankach

 

  • 4 bułki z sezamem
  • 1 łyżka masła
  • 10dkg kiełbasy(np.śląskiej)
  • 2 łyżki groszku z puszki
  • 4 jajka
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka natki z pietruszki

Sposób przygotowania:

Jajka w grzankach
Z bułek ściąć wierzchy odłożyć. Pozostałe części wydrążyć, wysmarować środek bułki masłem.Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić na talarki, wyłożyć nimi bułki po czym do każdej wsypać po 1/2 łyżki groszku. Jajka umyć wbić po jednym do bułki posypać solą i pieprzem oraz natką pietruszki. Przykryć odciętym wierzchem. Tak przygotowane grzanki ułożyć na blasze, wstawić do piekarnika i zapiekać przez 10min w temp.180stC.