Sposób przygotowania:
Jajka w skorupce faszerowane pieczarkami zapiekaneETAP 1:
Szczypiorek i czosnek drobno posiekać. Przełożyć na rozgrzany olej.
Gdy czosnek zacznie pachnieć, dodać starte na dużych oczkach pieczarki.
Oprószyć sola i dusić do odparowania płynu. Doprawić tymiankiem suszonym, zdjąć z ognia. Ostudzić.
ETAP 2:
Jajka ugotować na twardo. Lekko ostudzić, następnie przekroić na pół razem ze skorupką. Ostrożnie wyjąć połówki jajek.
ETAP 3:
Skorupki odłożyć na bok. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka w misce rozetrzeć widelcem.
Dodać starte na dużych oczkach białka. Dołożyć pieczarki, doprawić do smaku. Dodać serek i po raz ostatni wymieszać.
ETAP 4:
Farsz nakładać obficie do skorupek. Posypać po wierzchu bułką tartą. Zapiekać w 180 st około 15 minut.
Di bloguje
monikaT83
Di gotuje napisał(a):