iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Jajka w sosie beszamel chrzanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Jajka w sosie beszamel chrzanowym

Jajka w sosie beszamel chrzanowym

Składniki:

Jajka w sosie beszamel chrzanowym

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie beszamel chrzanowym
Na patelni rozpuszczamy 4 łyżki masła , dodajemy 4 łyżki mąki mieszamy energicznie. wlewamy mleko i cały czas mieszamy , dolewamy mleka, aż uzyskamy odpowiednia konsystencję. Cały czas lekko mieszamy ,żeby nie powstały grudki. Gdy sos jest gotowy wyłączamy palnik i dodajemy chrzan i sól do smaku. Mieszamy. Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu studzimy i obieramy. Jajka podajemy z sosem , ozdabiamy suszona żura

Tagi:

jajko tarta jajka