Sposób przygotowania:
Jajka wielkanocne z pieczenią
Przygotowujemy zieleninę szczypiorek albo natkę pietruszki. Jajka gotujemy na twardo,studzimy i obieramy.Każde jajko kroimy wzdłuż na połowy. Wyjmujemy żółtko i rozdrabniamy widelcem albo drobno kroimy.
Plastry pieczeni (niezbyt grube) kroimy w drobną kosteczkę. Połówki jajek oprószamy solą.
Przygotowane żółtka łączymy z pokrojoną pieczenią i zieleniną. Na spód każdej połówki jajka kładziemy odrobinę majonezu i napełniamy połówki przygotowanym farszem.
Plastry pieczeni (niezbyt grube) kroimy w drobną kosteczkę. Połówki jajek oprószamy solą.
Przygotowane żółtka łączymy z pokrojoną pieczenią i zieleniną. Na spód każdej połówki jajka kładziemy odrobinę majonezu i napełniamy połówki przygotowanym farszem.