katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Jajka z farszem z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Jajka są smaczną przekąską w czasie świąt czy też na innych uroczystościach i spotkaniach rodzinnych.

Jajka z farszem z pieczarkami

Składniki:

Jajka z farszem z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Jajka z farszem z pieczarkami
Jajka gotujemy na twardo,studzimy, obieramy i kroimy wzdłuż na połowy. Wyjmujemy żółtka i rozdrabniamy widelcem.

Pieczarki obieramy i drobno kroimy. Przesmażamy na maśle, dodajemy małą szczyptę majeranku i cebulę.

Lekko oprószamy solą i pieprzem. Studzimy. Pieczarki łączymy z żółtkami odrobiną majonezu i doprawiamy do smaku.

Przygotowanym farszem napełniamy połówki jajek.