aniakov

aniakov

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Jajka w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jeśli masz tylko kilka chwil i mało składników w lodówce to jest to najlepsza potrawa.

Jajka w sosie koperkowym

Składniki:

Jajka w sosie koperkowym

 

  • 6 jajek
  • 5 dag masła
  • 1 duży pęczek koperku
  • mąka
  • 1 mała cebula
  • 1 - 2 szklanek ciepłej wody

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie koperkowym
Masło stopić na patelni, dodać cebulę, do stopionego masła wsypać mąkę i wymieszać aby nie pozostały grudki - musi byc gęste. Następnie wlać wodę cały czas mieszając. Nalezy wymieszac wszystko do gładkiej konsysytencji następnie dodać posiekany koperek i przyprawy. Do gotowego sosu wbijamy jajka, wszysko przykrywamy pokrywą i zostawiamy na małym ogniu do ścięcia się jajek. Można jeść na miekko lub twardo według upodobań.
Smacznego!!!

Tagi:

jajko jajka