Sposób przygotowania:
Jajka w sosie koperkowym ze śmietaną
Jajka ugotować na twardo.
Koperek po oczyszczeniu drobno posiekać .
Do gotującego bulionu dodać posiekany koperek.
W większym kubku rozmieszać dokładnie mąkę z wodą i wlać do gotującego się bulionu cały czas mieszając aby nie porobiły się grudki , gotować na małym ogniu.
W międzyczasie doprawić solą, czarnym pieprzem oraz czosnkiem granulowanym.
Gotować ok. 3 - 5 minut co jakiś czas mieszając.
Na koniec dodać śmietanę wcześniej zahartowaną gorącym bulionem.
Podawać z ugotowanymi na twardo jajkami i ugotowanymi ziemniakami.
Koperek po oczyszczeniu drobno posiekać .
Do gotującego bulionu dodać posiekany koperek.
W większym kubku rozmieszać dokładnie mąkę z wodą i wlać do gotującego się bulionu cały czas mieszając aby nie porobiły się grudki , gotować na małym ogniu.
W międzyczasie doprawić solą, czarnym pieprzem oraz czosnkiem granulowanym.
Gotować ok. 3 - 5 minut co jakiś czas mieszając.
Na koniec dodać śmietanę wcześniej zahartowaną gorącym bulionem.
Podawać z ugotowanymi na twardo jajkami i ugotowanymi ziemniakami.