beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Jajka w sosie majonezowo - pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Jajka pod pierzynką z pieczarek.

Jajka w sosie majonezowo - pieczarkowym

Składniki:

Jajka w sosie majonezowo - pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie majonezowo - pieczarkowym
Gotujemy jajka na twardo, studzimy ,obieramy i kroimywzdłuż na połowy. Połówki jajek układamy na półmisku, oprószamy solą i pieprzem, obsypujemy groszkiem. Pieczarki myjemy, drobno kroimy i przesmażamy na maśle razem z drobno pokrojoną cebulą. Studzimy, dodajemy majonez połączony z jogurtem ,natkę pietruszki .Mieszamy i doprawiamy do smaku. Wykładamy na przygotowane jajka.

Tagi:

jajko jajka