karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Jajka w sosie musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jajka w sosie musztardowym - dobre na piątkowe obiady.

Jajka w sosie musztardowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajka w sosie musztardowym

 

  • 4 jaja
  • 1 łyżka mąki
  • masło
  • cebula
  • musztarda sarepska
  • warzywko
  • pieprz
  • cukier
  • sok z cytryny
  • 1 szklanka bulionu warzywnego

 

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie musztardowym
Cebulę pokrojoną w kostkę należy zeszklić na maśle. Jajka ugotować na twardo. W rondelku rozpuścić łyżkę masła, dodać mąkę i przesmażyć. Do tego dodajemy zeszkloną wcześniej cebulę, 2 łyżki musztardy i szklankę bulionu. Mieszamy i gotujemy 5 minut. Doprawiamy do smaku warzywkiem, sokiem z cytryny, cukrem i pieprzem.
Podajemy z ugotowanymi ziemniakami.
Smacznego :)
Jajka w sosie musztardowym
Wszystkie składniki niezbędne do przygotowania jajek w sosie musztardowym.
Jajka w sosie musztardowym
Gotowy sos musztardowy. Teraz wystarczy tylko polać nim ugotowane jajka.