mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Jajka w sosie musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Najlepiej smakowały na ciepło z chlebkiem. Sosik jest bardzo dobry, pod warunkiem, że lubimy musztardę:)

Jajka w sosie musztardowym

Składniki:

Jajka w sosie musztardowym

 

  • 125ml mleka
  • 125ml wody
  • 4-6 łyżeczek musztardy
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • sól i pieprz do smaku
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • ew. szczypiorek lub natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie musztardowym
W rondelku rozpuścić masło, dodać mąkę. Przygotować złota zasmażkę. Dodać mleko z wodą gotować do zgęstnienia zgęstnieje, dodać sól i pieprz do smaku. Ugotowane jajka wystudzić. obrać i przekroić na pół. Polać gorącym sosem. Jeśli lubimy możemy udekorować posiekanym szczypiorkiem. Doskonale smakują z chlebem lub ziemniakami.

Tagi:

jajko jajka