Duusiak

Duusiak

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Jajka w sosie musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

To moje ulubione jajka. Mogą by na zimno i na ciepło. Jako przekaska na wielkanocne śniadanie lub na obiad z ziemniakami.

Jajka w sosie musztardowym

Składniki:

Jajka w sosie musztardowym

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie musztardowym
Jajka ugotować na twardo. Obrać . W garnku zagotować 2 szklanki bulionu. Dodać musztardę i wymieszać. Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną bulionu. Wlać do sosu. Gotować aż sos lekko zgęstnieje. Przecięte jajka na pół włożyć do sosu i chwilę podgrzać lub ułożyć jajka na talerzu i polać sosem. Smacznego ! :)

Tagi:

jajko jajka