VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Jajka w sosie musztardowym z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Zawsze kiedy robię jajka w musztardzie przypominam sobie jak wiele lat temu wracając ze szkoły już w drzwiach czułam ich zapach. Uwielbiam ich smak.

Jajka w sosie musztardowym z pieczarkami

Składniki:

Jajka w sosie musztardowym z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie musztardowym z pieczarkami
Jajka gotujemy na twardo w delikatnie osolonej wodzie. Obieramy i kroimy na pół. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w kosteczkę. Smażymy na rozgrzanej patelni. Na osobnej patelni rumienimy dwie łyżki mąki pszennej i dolewamy bulion. Ważne jest aby energicznie mieszać żeby nie powstały grudki. Dodajemy musztardę i przyprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy około 2 minut ciągle mieszając. Sos łączymy z pieczarkami i cebulką.

Tagi:

jajko jajka