Sposób przygotowania:
Sos pieczarkowo-musztardowy
Jajka ugotować na twardo.Ostudzić i obrać ze skorupek .Pieczarki dokładnie oczyścić i pokroić na ćwiartki.Cebulę obrać i drobno posiekać.Na patelni rozpuścić masło i zeszklić cebulę,dodać pieczarki.Chwilę dusić,posypać mąką ,wymieszać chwilę podsmażać.Wlać gorący rosół i zagotować.Następnie wlać śmietanę wymieszana z musztardą. Przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Sos gotować na malutkim ogniu przez ok. 5 min,a na koniec w razie potrzeby jeszcze doprawić do smaku solą,pieprzem i sokiem z cytryny.Szczypiorek opłukać i posiekać. Jajka pokroić wzdłuż na ćwiartki dodać do sosu i delikatnie wymieszać z jajkami i szczypiorkiem.